Земеделци излизат утре отново на протест. В 10:00 часа те ще

...
Земеделци излизат утре отново на протест. В 10:00 часа те ще
Коментари Харесай

Земеделците отново затварят Дунав мост утре

Земеделци излизат на следващия ден още веднъж на митинг. В 10:00 часа те ще блокират придвижването на кръговото кръстовище на Дунав мост, като не престават да упорстват за прекъсване на действието на регламента на Европейския парламент и на Съвета от 30 май 2022 година, касаещ безмитния импорт на артикули от селскостопански генезис от Украйна. Към русенските фермери ще се причислят сътрудници от 12 области в страната.

" Българските зърнопроизводители са подложени на засилващ се напън от интензивния украински импорт на зърнени и маслодайни култури в страната, който блокира напълно търговията на родното произвеждане Складовете на земеделските производители са цялостни със залежала продукция. Пазар за българското зърно няма, а жътвата следва след два месеца. Новата годишна продукция няма къде да бъде прибрана и няма изгледи обстановката да се усъвършенства, в случай че украинският импорт на селскостопански артикули в страната продължи. “, сподели Милен Коев - ръководител на районния фермерски съюз “Дунавско зърно ", оповестяват от Darik. 

Той разясни, че митинга е интернационален, като от другата страна на моста ще стачкуват и румънски земеделци. Този път ще бъдат блокирани единствено главните пунктове през, които се внася украинското зърно - в Русе и Кардам.

“Очакваме доста машини и хора тъй като ще бъдем хора от 12 районни съюза от Националната асоциация на зърнопроизводителите. Прсвим проекти с румънците дали бихме могли да се срещнем в една от двете страни. Протеста е разгласен от 10:00 до 16:00 часа, само че ние нямаме желание да пречим на хората, по тази причина надали ще продължи повече от 2-3 часа. Но през това време придвижването в региона ще е затруднено, а след това ще е належащо време и с цел да се отпуши региона ", разясни Коев.

Протестът на следващия ден ще бъде подсилен от пчелари от Русе и Попово, заяви за Дарик радио ръководителят на сдружение " Пчелари Русе " Иван Хаджикънев. В знак на противоречие. " Случващото се сега визира всички в бранша, по тази причина излизаме и ние ", сподели Хаджикънев, като разгласи, че в символ на противоречие със сегашната европейска политика те ще възпламенят кошери.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР